Tuesday, 19 March 2013

result oh result -_-"

khamis ni result.. seres cuak sbb sume nk yg trbaik kan.. bg kte yg trbaik mzt la 11A+ kan.. ok klau aku x kesah 11A ape jela asalkn straight... klau boleh sume org nk cmtu.. tp if u realised (wah ayt sir ro) bkn mudah utk sume org dpt straight wlaupun x mustahil.. then,, aku bermuhasabah sendirian.. tringt klau dlu ade sahabat mnta nasiht ape prkara yg plg utama rasulullah ckp ini3 then org lain rasulullah ckp ini3 which is different drpd org td.. ape yg dpt aku simpulkn ialah simpul mati.nga3.ok2 maknanye tiap org ade perkara  lain yg dy perlukn utk berjaya.. ok to my friend (tidak perlu dimentionkn name kamu ye).. klau incase kte x dpt yg terbaik tu means 11A kan, bagi aku tak perlu pon utk kite bersedih bagai sbb awl2 lg kte dh dpt ape yg lbh utama & terbaik utk kte which is hidayah.. yela aku juz tringt ape yg kte sembang aritu.. 11A adalah bonus drpd Allah je klau kte dpt pon.. ape yg trbaik utk kte tu lah dye, permulaan kite dlu yg tak seberape baik Alhamdulillah kini dh berubah.. bagi aku inilah yg plg utama sbb ingt ayat seribu dinar maksudnya "barangsiapa bertaqwa kpd Allah nescaya Allah akn mnunjukkn jln keluar baginya, dn memberiknnya rezki dr arah yg tidak disangka2" smoga pandangan ini dpt mendidik hati utk menerima takdir yg ditetapkn dgn redha dn penuh kesyukuran.. kita tidak tau pon apa yg kite perlukan sebenanye..  surah al-baqarah : 216 "Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui" Ya Allah  tetapknlah takdir yg terbaik utk kami.. Aamiiin.. :) - to my friend who almost had the same way we had through..

No comments:

Post a Comment